Bio

Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After.

 

In 2018 bracht de band hun debuutalbum ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op, met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma bij Ten Years After en speelde de band voor duizenden bezoekers op Waterpop in Wateringen. Ondertussen werkte de band aan een nieuw en volwassener album.

 

In februari 2020 bracht de band het tweede album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. De release van het album werd gevierd met een releaseshow in een nagenoeg uitverkocht Neushoorn in Leeuwarden. Na de release van het album zette het coronavirus een streep door de vele shows in de agenda maar de band weigert om stil te zitten. Daarom brengt de band in 2021 hun eerste livealbum op vinyl uit met vijf nummers van de releaseshow in Neushoorn.

 

Bezetting:

Tim Birkenholz – Leadzang/gitaar

Inge de Vries – Basgitaar/zang

Max Mollema – Drums/zang